Scouts en Gidsen Vlaanderen
Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens?

Scouts en Gidsen
ScoutsEnGidsenVlaanderen Een Scout of Gids behoort tot het uitzonderlijke ras van de jeugdbewegingen. Al spelend kan de scout zich profileren als individu, zichzelf leren kennen en aanvaarden. Het bos, de stad of het lokaal behoren tot zijn vertrouwde biotopen. Hij voelt zich thuis in groepen en leert er basiswaarden zoals verantwoordelijkheid, samenwerking en aanvaarding van anderen. Hij ontdekt er hoe hij voor zichzelf kan opkomen als het moet. Naarmate hij ouder wordt, beoogt hij te streven naar een betere wereld door deze overtuigingen ook toe te passen in de samenleving.

Lees de missie van Scouts en Gidsen Vlaanderen hier.

Mooibos-Lievens
ScoutsEnGidsenMooibos-Lievens

Zo is dat ook bij ons!

Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens, een bloeiende gemengde jeugdbeweging in Sint-Pieters-Woluwe. Een echte Brusselse scoutsgroep zoals er niet veel meer zijn! Ontsproten uit het vroegere VVKSM Mooibos en VVKSM Lievens in september 1994.

Ons lokaal bevindt zich op tien minuutjes wandelen van het Zoniënwoud. Zowel stad als bos worden regelmatig gebruikt als speelterrein. Elke zondagnamiddag van 14u30 tot 17u30 verzamelen we aan ons lokaal, behalve de vierde zondag van de maand. Om wat variatie aan te bieden houden we wel eens een dagvergadering en gaan we twee weekends per jaar weg.

De afsluiter van ons jaar is het kamp in de Ardennen. Altijd van de 21ste tot de 31ste juli, behalve voor de kapoenen, voor wie tien dagen misschien toch wat te lang is. Hun kamp duurt maar zes dagen.

De kapoenen en welpen slapen tijdens het kamp in een gebouwtje, dat kan een oude school, een grote parochiezaal of een scoutslokaal zijn. De givers en jonggivers gaan echt terug naar de natuur en koken tien dagen lang op houtvuur en slapen in zelfgesjorde bedden in tenten. We kunnen alvast een geheimpje verklappen: zo'n bedden liggen zalig!

Heb je er zin in? Altijd al gehad maar nooit gedurfd? Wil je eens iets anders, een nieuwe wereld ontdekken? Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens staat open voor iedereen, ook voor andersvaliden. En vergeet niet…! Je moet het tikken van de regen op een tentzeil gehoord hebben om te weten wat het is.

Lees de geschiedenis van 20 jaar Mooibos-Lievens hier.

Praktisch

Wie?

Voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar als lid en vanaf 18 jaar als leiding. Iedereen is welkom!
Meer over de takwerking vindt u hier.

Wat?

Vergadering (= activiteit) elke zondag (behalve de 4de van de maand) van 14u30 tot 17u30. Soms een dagvergadering en twee keer per jaar een weekend.

Kamp voor Welpen, Jonggivers en Givers van 21 tot 31 juli. Voor de Kapoenen (de allerkleinsten) van 26 tot 31 juli. Om de drie jaar trekken de Givers op buitenlands kamp.

Waar?

Onze lokalen bevinden zich hier:
Vander Meerschenlaan 162
1150 Sint-Pieters-Woluwe

Eenvoudig met de fiets, te voet en met de auto te bereiken. Verkies je het openbaar vervoer? Geen probleem! Op een kleine 50m is er de MIVB bushalte Sint-Aleidis van de lijn 36 Schuman-Konkel die een aansluiting heeft met de metrohaltes Stokkel en Thieffry. Voor de mensen die met de Lijn reizen bevindt de dichtstbijzijnde halte zich op de Baron A. d'Huartlaan. Vanaf daar is het nog tien minuutjes stappen.

Hoe meedoen?

Kom gerust tweemaal proberen op een vergadering. Is het iets voor jou of denk je dat het iets voor jou kan worden? Dan kan je je inschrijven!

Inschrijven doe je op de volgende manier:

  • vul het inschrijvingsformulier in: (ONLINE)
  • wacht op bevestiging van de groepsleiding
  • betaal €45 en vul de individuele steekkaart (medische fiche) in: (ONLINE) (hiervoor moet u wel een account bij Scouts en Gidsen Vlaanderen aanmaken) of (PDF) of (DOCX)

Nog enkele nuttige zaken

Rekeningnummer Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens: BE70 7340 2554 1725
Contact groepsleiding: groepsleiding@mooibos-lievens.be